به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو" به نقل از پایگاه اینترنتی فائو، سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی از 13 کشور جهان به دلیل پیشرفت های قابل توجه در مقابله با گرسنگی و دستاوردهای آنها در رسیدن به اهداف بین المللی، قبل از ضرب الاجل تعیین شده تا پایان سال 2015 تقدیر کرد.
کشورهای برزیل، کامرون، اتیوپی، گابن، گامبیا، ایران، کیریباتی، مالزی، موریتانی، مائوریتیوس، مکزیک، فیلیپین و اروگوئه جدیدترین کشورهایی هستند که به فهرست کشورهای پیشگام در مبارزه با سوء تغذیه اضافه شده اند.
این پیشرفت شامل دستیابی پیش از موعد به هدف توسعه هزاره در خصوص به نصف رساندن نسبت جمعیت گرسنه تا سال 2015 و همچنین هدف نشست جهانی غذا در سال 1996 در مورد به نصف رساندن تعداد جمعیت گرسنه تا سال 2015 بوده است.
خوزه گرازیانو داسیلوا، دبیرکل فائو، طی مراسمی که در مقر این سازمان برگزار شد، به نمایندگان این 13 کشور لوح تقدیر اهدا کرد.
گرازیانو داسیلوا در این مراسم اظهار داشت: «شما به چالش های عمده ای در شرایط دشوار اقتصاد جهانی و محیط سیاستگذاری فائق آمده اید. شما اراده خود را نشان داده اید و ابزارهای لازم را بسیج نموده اید.»
دبیرکل فائو ضمن درخواست از کشورها برای سرعت بخشیدن به تلاش هایشان گفت، پیشرفت در ریشه کنی گرسنگی در سراسر جهان در طی 10 سال آینده «شتاب گرفته است،» اما هنوز کارهای زیادی هست که باید انجام شود . هم اکنون 850 میلیون نفر از مردم جهان همچنان از سوء تغذیه مزمن رنج می برند.
گرازیانو داسلوا افزود، برای دستیابی به این هدف باید «کیفیت و راندمان سیستم های غذایی ارتقا یابد، توسعه روستایی گسترش پیدا کند، بهره وری بالا برود، درآمد روستائیان افزایش یابد، دسترسی به غذا بهبود پیدا کند و تامین اجتماعی تقویت شود.»
بر اساس برآوردهای سازمان جهانی خوار و بار و کشاورزی (فائو) کشورهای ایران، اتیوپی، گابن، گامبیا، کیریباتی، مالزی، موریتانی، مائوریتیوس، مزیک و فیلیپین اکنون به هدف تعیین شده توسط سند توسعه هزاره در مورد کاهش گرسنگی دست یافته اند، در حالی که کشورهای برزیل، کامرون، اروگوئه نیز به هدف بلند پروازانه تر نشست جهانی غذا در سال 1996 در خصوص به نصف رساندن تعداد گرسنگان تا سال 2015 نائل گشته اند.
تاکنون، 63 کشور در حال توسعه به هدف گذاری سند توسعه هزاره در مورد گرسنگی دست یافته اند و 6 کشور نیز در مسیر رسیدن به این هدف تا سال 2015 قرار دارند. از بین این 63 کشور، 25 کشور به هدف بلندپروازانه تر نشست جهانی غذا در به نصف رساندن جمعیت دچار سوء تغذیه تا سال 2015 نیز نائل شده اند.
در گزارش وضعیت امنیت غذایی در جهان 2014 که اوایل امسال از سوی سازمان ملل منتشر شد، چند عامل اساسی در موفقیت این کشورها دخیل دانسته شده است. مهمترین عاملی که در این گزارش به آن اشاره شده، تحول در تعهدات سیاسی کشورها نسبت به اقدامات موثر در این زمینه است.
آمارهایی که فائو از آنها برای محاسبه میزان دستیابی کشورها به اهداف مبارزه با گرسنگی استفاده کرده، از آمارهای رسمی ارائه شده توسط کشورها و نهادهای بین المللی گرفته شده است.
هدف نشست جهانی غذا در سال 1996 یعنی زمانی که 180 کشور برای یافتن راه هایی برای پایان دادن به گرسنگی در شهر رم ایتالیا تشکیل جلسه دادند، تعیین شد. اهداف توسعه هزاره نیز پس از تصویب سند توسعه هزاره سازمان ملل از سوی مجمع عمومی سازمان ملل در سپتامبر 2000، توسط جامعه بین المللی تعیین گردید